Повернутися до звичайного режиму

День пам'яті та примирення

"Ніколи знову", ми говоримо ці слова постійно, коли згадуємо про війну, а особливо на початку травня, коли вшановуємо пам'ять загиблих у роки Другої світової війни! Війна - це не просто слово, за ним стоять мільйони людських доль: понівечених та зруйнованих!

СьогодніДень пам’яті та примирення— пам’ятний день в Україні, який відзначають8 травня,в річницю капітуляції нацистської Німеччини (цю подію прийнято розглядати як символ перемоги над нацизмом). Відповідно до Указу Президента України, підписаного 2015 року, метою відзначення є «гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму».

З 2014 року офіційні заходи з нагоди завершення Другої світової війни в Європі та перемоги над нацизмом проходять два дні –8 й 9 травня.

Сьогодні, в умовах нової війни, ми не змогли покласти квіти до пам'ятника загиблих воїнів та односельчан, але ми обов'язково це зробимо!!! Адже пам'ятаємо, якою ціною нам дався мир тоді! І шануємо подвиг тих, хто воює за мир сьогодні!

Сьогодні учні нашого навчального закладу долучилися до обласної акції пам'яті "Червоний мак". Тут представлені малюнки:Рассаєва Тимура, Калініна Тимура, Малюженко Марії, Ус Ангеліни, Донецької Світлани, Тоцького Іллі, Терещенко Софії.Також до Вашої уваги авторський віршШпак Ольги, який торкнеться кожного серця!

МИ ПАМ'ЯТАЄМО!

Кiлькiсть переглядiв: 0